Moltes gràcies, Ramón. Una breu biografia de Ramón Fernández Durán. Un gran mestre, un gran activista i, sobretot, una gran persona

– Breve biografía de Ramón F.D. hecha desde Mallorca – Ivan Murray Mas (versión en castellano)

– Breu biografia de Ramón Fernández Durán feta des de Mallorca – Ivan Murray Mas (catalá)

Bones a tothom,

Aquestes setmanes he escrit un breu text sobre Ramón Fernández Durán, en el que intent fer una anàlisi de la seva trajectòria político-intel·lectual amb les interseccions amb la meva vida. Ramón és una de les figures més rellevants del moviment ecologista estatal i un autor prolífic. Una de les veus crítiques més clares i contundents del nostre temps. Però Ramón és sobretot una persona extraordinària que ens ha ensenyat a viure de manera plena, amb alegria, amb coherència, amb respecte, amb amor…. i sense por. Com molts de voltros sabeu, Ramón arriba als darrers moments de la seva vida, i parteix de la mateixa manera que ha viscut, el més dignament i autònomament possible.

A tot l’estat s’han organitzat múltiples actes d’homenatge i presentació dels dos darrers llibres de Ramón. La “comunitat ramoniana” és impresionant, les persones que han acudit i acudeixen a tots aquests actes són una clara mostra del que significa Ramón, de com és ell i de com l’estima la gent.

Em fa una mica de vertígen enviar aquest text, perquè la veritat és que segur que em deix moltes coses de la vida de Ramón i de Ramón. Per jo ha estat sobretot com una mena d’apropament a ell, esper que pogueu gaudir d’ell.

Una abraçada,

Ivan Murray Mas
Departament de Ciències de la Terra
Universitat de les Illes Balears
http://www.uib.es/ca/recerca/estructures/grups/grup/SOSTENTE

Anuncios

Acerca de laexplosiondeldesorden

Activista en Ecologistas en Acción.
Esta entrada fue publicada en Poesía y otras notas en homenaje a Ramón F.D., Reseñas de sus libros, Textos sobre la semblanza de Ramón F.D. y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Moltes gràcies, Ramón. Una breu biografia de Ramón Fernández Durán. Un gran mestre, un gran activista i, sobretot, una gran persona

  1. Pingback: Falleció Ramon Fernandez Duran « Altersocialismo

  2. Pingback: Falleció Ramon Fernandez Duran « Altersocialismo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s